BLOG

RP TRONIC ® –  modul za automatsku regulaciju tlaka. Kada se parametri morske vode mijenjaju u smislu temperature i slanosti,  potrebno je ručno regulirati pritisak  kako bi uređaj  i pritisak ostali pod kontrolom. Obično se te radnje provode u uskim i neugodnim strojarnicama gdje su desalinizatori najčešće smješteni. Nadalje, ovi postupci nikada nisu potpuno jasni krajnjem korisniku ili se ne obave pravilnim redoslijedom, stoga može doći do problema ili neispravnosti na uređaju.  Stoga je RPT rješenje koje automatski to obavlja umjesto korisnika.

RPT desalinizator

Godine 2002. HP je patentirao prvi ventil za regulaciju automatskog tlaka, nazvan RP TRONIC ®, koji sam regulira radni tlak sustava s bilo kojom vrstom vode, usred Mediterana ili na Karibima. 

Sustav RP TRONIC ® opremljen je senzorom tlaka koji mjeri kružni tlak i tako povećava radni tlak na setu, zahvaljujući mikrometrijskom elektromotoru koji rotira sat u jednom ili drugom smjeru kako bi se povećala ili smanjila razina tlaka. Ova vrsta regulacije tlaka jedinstvena je i inovativna u industriji  desalinizatora. 

RPT je posebno pogodan za charter plovila gdje upravljanje desalinizatoram vrše sami gosti koji nisu osposobljeni za podešavanje tlaka na samom desalinizatoru već u ovom slučaju trebaju samo koristiti start/stop na panelu njima dostupnom u salonu.

Upit

Prihvaćam pravila privatnosti